Companii

Compania care administrează hotelul Intercontinental a încheiat primul semestru cu afaceri de 9 mil.lei, o treime din nivelul de anul trecut, şi pierderi de 3 mil.lei

Compania care administrează hotelul Intercontinental a...

Autor: Roxana Rosu

16.09.2020, 11:14 290

Compania Hotelieră Intercontinental România (simbol bursier - RCHI), care administrează hotelul cu acelaşi nume din Bucureşti, a realizat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 9,1 milioane lei, mai puţin de o treime din nivelul din perioada similară a anului trecut, când a raportat 32 milioane lei, şi a trecut pe pierdere, cu un minus de 3 milioane lei, faţă de un profit de 4,6 milioane lei în S1 2019.

Veniturile totale s-au ridicat la 10 milioane lei, faţă de 32,4 milioane lei în primul semestru din 2019, iar cheltuielile s-au redus la jumătate, la 13 milioane lei, arată raportul financiar al companiei.

Încasările Intercontinental au fost afectate de restricţiile din perioada stării de urgenţă, din martie-mai, gradul de ocupare din acest an fiind mult sub cel din 2019.

Compania este deţinută în proporţie de 32,9% de Mountbay Limited din Cipru şi în proporţie de 16,3% de Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra, cunoscută şi ca Astra Asigurări, în timp ce The Nova Group Investments Romania are o participaţie de 15,7%, SIF Banat-Crişana are o deţinere de 13,5%, în timp ce Lido Bucureşti deţine 10% din capitalul social.

Unul dintre acţionari, SIF Banat-Crişana, a solicitat informaţii cu privire la remunerarea membrilor Consiliului de Administraţie al companiei având în vedere situaţia de excepţie creată de pandemie. ”Dorim să cunoaştem dacă consiliul de administraţie a redus sau a propus reducerea a o parte din consturile fixe, pentru perioada incertă pe care o traversează societatea”, se arată în anunţul publicat la BVB. 

Potrivit SIF Banat-Crişana, majoritatea societăţilor hoteliere au redus costurile cu top=managementul în această perioadă.”Vrem să ştim dacă societatea Intercontinental s-a aliniat practicilor actuale de pe piaţă”.

Preşedintele CA este plătit cu 5000 euro pe lună, membrii CA cu 1500 euro, plafonul de cheltuieli cu chiria pentru preşedintele CA este de 10.000 euro şi 10.000 lire sterline, iar plafonul de cheltuieli pentru membrii este la fel. 

În răspuns, conducerea Intercontinental a anunţat că preşedintele Consiliului de Adminstraţie, Alexander Adamescu, a renunţat la indemnizaţie în lunile martie-mai, iar ceilalţi membrii au fost remuneraţi. 

De la începutul anului, acţiunile RCHI se tranzacţionează la BVB în scădere cu 22%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO