Companii

Compania de construcţii Masterbuild începe lucrările la noul Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospaţiale de la Craiova, o investiţie de peste 17 milioane euro, cofinanţată cu fonduri europene, sub coordonarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli

Compania de construcţii Masterbuild începe lucrările...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2021, 10:28 741

Compania de construcţii Masterbuild începe lucrările la noul Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospaţiale – “TGA Technologies for Green Aviation” de la Craiova, o investiţie de peste 17 milioane euro, finanţată parţial cu fonduri europene, dezvoltat sub coordonarea I.N.C.A.S. – Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli.

Noul centru TGA va fi situate în apropierea Aeroportului Internaţional Craiova, pe un teren cu suprafaţa totală de 14.000 mp, şi va avea o suprafaţă totală construită de aproape 8.000 mp, cu 2 hale tehnologice, spaţii de birouri, o zonă de laboratoare, precum şi spaţii de întâlnire şi discuţii.

Proiectul TGA este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat în 2020 cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Valoarea totală este de 85,2 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 84,7 milioane lei (din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 72.043.227,19 lei şi valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 12.713.510,68 lei).

INCAS - Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţiala Elie Carafoli este principalul centru de cercetare în ştiinţe aerospaţiale din România, cu o activitate de peste 60 de ani în ingineria aerospaţială, fizica fluxurilor şi aerodinamica aplicată.

 „Noul Centru TGA de la Craiova, unic în regiune, va creşte semnificativ capacitatea de cercetare – dezvoltare şi inovaţie a României în industria aerospaţială, precum şi de colaborare a României în marile proiecte de cercetare ale Uniunii Europene. Centrul este localizat într-o zonă puternic industrială, care va beneficia atât de sinergiile create de această noua dezvoltare, cât şi de un număr de peste 300 de locuri de muncă generate la nivel local,” declară Cătălin Nae, Director General I.N.C.A.S.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO