Companii

Compania de curierat a lui Octavian Radu a intrat in insolventa

09.06.2010, 23:05 39

TCE Logistica, unul din primii cinci curieri de pe piata, cuafaceri de 19,5 milioane de euro anul trecut, parte a grupului RTCHolding - controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerutintrarea in insolventa in vederea reorganizarii judiciare.

Datoriile companiei catre terti se ridica la 8,5 milioane deeuro, din care 3,3 milioane de euro sunt credite bancare, potrivitreprezentantilor companiei.

In urma cu mai putin de doua saptamani, o alta companie dingrupul RTC, retailerul Diverta, cu datorii de 10 milioane de euro,anunta ca intra in insolventa.

"O parte dintre clientii nostri au intrat in insolventa inultimele 18 luni, generandu-ne astfel probleme de cash flow. Deasemenea, reducerea volumelor transportate si conjunctura economicaau dus la intrarea in reorganizare judiciara", a spus Sorin Sofian,directorul general al companiei, care a avut o EBITDA de minus350.000 de euro.

TCE Logistica a trecut anul trecut printr-un proces derestructurare, dupa ce a achizitionat brandul Curiero apartinandcompaniei cu acelasi nume, care se afla la un pas de faliment.

In urma acestui proces, au fost disponibilizati 650 de oameni.Altfel spus, TCE Logistica a ajuns la 1.150 de angajati fata de1.800 de oameni in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO