Companii

​Compania de curierat Cargus a inaugurat nouă depozite anul acesta, iar pentru anul viitor vizează deschiderea a încă şase centre logistice

​Compania de curierat Cargus a inaugurat nouă depozite...

Autor: Miruna Diaconu

03.12.2021, 13:54 226

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de curierat locală, a inaugurat nouă depozite anul acesta, iar planurile de extindere vizează deschiderea a încă şase astfel de centre logistice anul viitor, conform unui comunicat al companiei. Noile depozite se află în Braşov, Buzău, Miercurea Ciuc, Zalău, Cluj, Piteşti, Târgovişte, Alba-Iulia şi Vaslui, deschis în 2018, dar modernizat în 2021.

„Toate eforturile depuse pentru dezvoltarea capacităţii logistice şi pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor noştri ne permit să asigurăm cea mai bună rată de livrare de pe piaţa din România - 92% din totalul livrărilor ajung la destinatarii lor în ziua următoare preluării. Un bun exemplu al acestor eforturi este chiar depozitul nostru de la Braşov, unde Cargus a investit în jur de 2 milioane de Euro, din 2018 până în prezent, în dotarea cu echipamente specifice şi dezvoltarea acestui centru logistic. În plus, ne-am propus ca anul viitor să menţinem rata de livrare, în timp ce estimăm o creştere de 30% a volumelor”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

Unul dintre cele mai mari depozite inaugurate anul acesta de către Cargus este hub-ul regional de la Braşov, care are o suprafaţă de 10.500 mp şi este prevăzut cu 13 rampe pentru camioane, 32 de porţi industriale şi o linie automată de sortare.

De asemenea, depozitul de la Buzău a fost deschis în luna mai şi are o suprafaţă de 1.385 mp, la care se adaugă 280 de mp, spaţiu destinat birourilor. Investiţia în acest centru logistic se ridică la 500.000 euro.

Pentru 2022, Cargus se pregăteşte să investească în alte 16 depozite, dintre care 10 reprezintă investiţii de relocare şi modernizare, iar 6 dintre ele vor fi cu totul noi.

Compania de curierat Cargus şi-a majorat veniturile cu 8% anul trecut, raportând venituri de 494 milioane lei, faţă de 454 milioane lei în 2019, conform datelor Ministerului de Finanţe. Creşterea afacerilor companiei de curierat a venit pe fondul avansului comerţului online în contextul pandemiei.


​​​
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO