Companii

Compania de curierat Cargus preia pachetul majoritar de acţiuni al furnizorului de servicii de logistică QeOPS

Compania de curierat Cargus preia pachetul majoritar de...

Autor: Miruna Diaconu

02.06.2021, 14:04 359

​Cargus, una dintre cele mai mari companii de curierat de pe piaţa locală, preia pachetul majoritar de acţiuni al QeOPS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de e-fulfillment şi soluţii personalizate de logistică din România. Fondatorii QeOPS vor deţine în continuare un pachet de acţiuni minoritar.

„Achiziţia permite Cargus să îşi extindă oferta de servicii, oferind clienţilor noştri servicii de e-fulfillment personalizate şi să ne susţină în continuare angajamentul faţă de digitalizarea şi eficientizarea operaţiunilor”, spune Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Achiziţia reprezintă consolidarea ofertei de servicii Cargus, care e în linie investiţiile strategice ale companiei din ultimii doi ani, concentrate pe digitalizare şi îmbunătăţirea experienţei generale a clienţilor.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Cargus în următoarea fază de creştere a ecosistemului de comerţ electronic din România. În viziunea noastră, capabilităţile şi infrastructura Cargus, combinate cu accentul QeOPS pe fulfillment, vor permite grupului rezultat din această tranzacţie să ofere cele mai bune soluţii specializate clienţilor ambelor companii”, spune Paul Copil, cofondator şi CEO QeOPS.

Cargus se află pe locul doi în topul celor mai mari companii din industria de curierat. Compania de curierat Cargus şi-a majorat veniturile cu 8%, raportând venituri de 494 milioane lei în 2020, faţă de 454 milioane lei. Creşterea afacerilor companiei de curierat a venit pe fondul avansului comerţului online în contextul pandemiei.

În acelaşi timp, investiţiile făcute de companie au ajuns la circa 59 milioane de lei, într-un depozit şi în logistică şi actualizări IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO