Companii

Compania de curierat DHL Express majorează cu 11,9% tarifele serviciilor din România, începând cu ianuarie 2023. „Ajustarea tarifelor ne permite să investim în infrastructură şi tehnologie”

Compania de curierat DHL Express majorează cu 11,9%...

Autor: Cristina Bellu

23.09.2022, 15:03 225

DHL Express, principalul jucător în piaţa de servicii de curierat international, anunţă că  începând cu data de 1 ianuarie 2023,  tarifele serviciilor din România se vor majora în medie cu 11,9% comparativ cu cele stabilite pentru 2022.

„Ajustarea anuală a tarifelor ne permite să investim în infrastructură şi tehnologie, pentru a asigura soluţii rezistente, durabile şi de cea mai bună calitate pentru partenerii noştri. Investiţiile au în vedere inclusiv aeronave şi vehicule de ultimă generaţie, extinderea sediilor operaţionale pentru a răspunde volumelor tot mai mari din partea clienţilor şi soluţii ecologice, cum ar fi combustibilul durabil pentru aeronave şi vehiculele electrice.”, spune Agnieszka Blas, Country Manager, DHL Express Romania.  

Ea apreciază că până acum, 2022 a fost un an turbulent, cu un mediu economic volatil, provocator pentru comerţul global.

DHL Express modifică anual oferta de tarife, luând în considerare inflaţia, evoluţia cursului valutar şi alte costuri variabile, cum ar fi costurile referitoare la conformitatea legislaţiei privind măsurile pentru securitatea transporturilor. 

Aceste măsuri sunt actualizate în mod regulat de autorităţile naţionale şi internaţionale din fiecare dintre cele peste 220 de ţări şi teritorii pe care le deserveşte DHL Express.

Procentul de creştere a tarifelor variază de la ţară la ţară, în funcţie de condiţiile locale, şi se va aplica tuturor clienţilor ale căror contracte în vigoare permit această ajustare.

DHL, divizie a Deutsche Post, este prezentă de 30 de ani pe piaţa din România, unde are circa 600 de angajaţi, operează cu 3 aeronave şi deţine o flotă de 200 de maşini. La nivel global, operează peste 200 de aeronave şi are circa 400.000 de angajaţi, care generează o cifră de afaceri de 81 de miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO