Companii

Compania de curierat Dragon Star a intrat în insolvenţă

Compania de curierat Dragon Star a intrat în insolvenţă

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.11.2015, 00:04 5511

Dragon Star Curier, companie de curierat cu afaceri de 25,7 milioane de lei anul trecut, a intrat în insolvenţă la propria cerere în urma blocării contu­rilor societăţii de către ANAF, conform datelor din Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

„Starea de insolvenţă într-o primă fază a fost generată de blocarea contu­rilor societăţii debitoare de către ANAF, moment în care societatea debi­toare a fost în impo­sibilitatea de a-şi achita la timp obligaţiile, de a procura carburantul necesar desfăşurării normale şi constante a activităţii de curierat, de a efectua şi repa­raţiile curente ale parcului auto“, se arată în raportul realizat de Agenţia de Reorganizare Judiciară IPURL.

Compania este deţinută de Achi­mescu Luminiţa Angela din Bucureşti şi a fost înfiinţată în 2004.

Dragon Star Curier este o firmă de curierat de mărime mică în condiţiile în care liderul pieţei - Fan Courier - a avut anul trecut afaceri de 334 milioane de lei. Aceasta este a doua insolvenţă din curierat în acest an, în condiţiile în care piaţa traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimii ani. Anterior, curierii de la Chronos au intrat în insolvenţă la propria cerere la trei luni de la intrarea pe AeRO.

Piaţa de curierat va ajunge în acest an la peste 1,5 miliarde de lei (350 mil. de euro), jocurile fiind făcute de Fan Courier, Urgent Cargus, TNT România, UPS România şi DHL.

Dragon Star a adunat datorii de 6,9 mi­lioane de lei anul trecut, 6,3 mili­oane de lei în 2013, iar în anul anterior acestea s-au situat la aproximativ 3,9 mil. lei. În raportul BPI se arată că socie­tatea are sume dispo­nibile în cont insufi­ciente pentru plata dato­riilor existente. Cu toate acestea, riscul de faliment al societăţii este redus.

„Conform rezulta­telor, se observă faptul că societatea a desfă­şurat o activitate care se încadrează în zona cu risc redus de faliment, însumând valori de 0,13% în anul 2012, precum şi  0,20% în anul 2013 şi 0,13% în anul 2014“, se arată în raportul citat.

Dragon Star Curier a înregistrat profit în ultimii trei ani. Anul trecut, societatea a avut un profit net de circa 71.000 de lei, mai mic cu circa 26.000 de lei faţă de anul precedent. În total, compania de curierat a avut anul trecut în medie 148 de angajaţi, cu 60 mai puţini faţă de anul precedent, conform datelor de pe mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO