Companii

Compania de investiţii ROCA X a investit în FilmChain, un fintech activ în industria de film fondat de Maria Tânjală şi Irina Albiţa la Londra

Compania de investiţii ROCA X a investit în FilmChain,...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2022, 11:34 219

Compania de investiţii ROCA X a realizat o primă rundă de investiţie în FilmChain, o companie de tehnologie financiară (fintech) dedicată industriei de film, cu sediul în Londra şi New York, fondată de către antreprenoarele românce Maria Tânjală şi Irina Albiţa.

Platforma susţine lanţul de producţie şi distribuţie al filmelor să gestioneze automatizat procesul de distribuţie al fondurilor şi de management al drepturilor de autor şi oferă fiecărei părţi implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanţa şi profitabilitatea conţinutului creat. FilmChain este utilizată de către case de distribuţie şi producători independenţi de film, iar compania a ridicat până în momentul de faţă peste 1,6 milioane lire sterline de la investitori precum HearstLab, SFC Capital şi FintechCircle.

„Industria filmului se află într-un moment în care creatorii de conţinut au un grad din ce în ce mai ridicat de independenţă – de la reducerea costurilor de producţie, la deschiderea unor noi canale de distribuţie prin intermediul platformelor de streaming, tehnologia face ca industria să devină din ce în ce mai agilă şi descentralizată, urmărind traiectoria „Economiei Creatorului” (The Creator Economy). Avem încredere că FilmChain, prin prisma experienţei echipei, a aplicabilităţii produsului, şi a momentului de piaţă, are oportunitatea de a ajunge un jucător important la nivel global în industria de entertainment.”  a spus Bogdan Paşca, Investment Manager ROCA X.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO