Companii

Compania de logistică UPS a inclus Aeroportul Internaţional Cluj în reţeaua globală a companiei

Compania de logistică UPS a inclus Aeroportul...

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean

12.02.2016, 00:00 345

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, prin extinderea orelor maxime de preluare a expediţiilor, compania americană de logistică UPS vine în întâmpinarea nevoilor companiilor multinaţionale şi ale IMM-urilor care au în vedere extinderea pe pieţele internaţionale.

"UPS poate acum să le ofere companiilor din regiunea de centru-nord a României până la cinci ore suplimentare de producţie, datorită extinderii orei maxime de preluare a expediţiilor", arată Daniel Carrera, preşedintele UPS pentru Europa de Est, citat în comunicat.

Cele opt judeţe în care au fost extinse orele maxime de preluare a expediţiilor internaţionale de export aerian sunt: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare şi Sibiu.

"Ne bucură iniţiativa UPS de a include Aeroportul Internaţional Cluj în reţeaua globală a companiei. Creşterea transportului de marfă pe aeroport cu 25% în anul 2015 faţă de anul 2014 arată potenţialul de dezvoltare a regiunii. Ne dorim ca parteneriatul cu UPS să fie de lungă durată şi să continue tendinţa de creştere a traficului cargo de pe Aeroportul Internaţional Cluj”, susţine, în acelaşi comunicat, David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu” Cluj.

Comunicatul citat menţionează că regiunea de centru-nord a ţării este hub de producţie pentru companii multinaţionale şi IMM-uri în domenii precum automotive, textile şi producţie industrială.

Noul centru operaţional de la Cluj-Napoca urmează îmbunătăţirii serviciului de export pentru expediţiile preluate din patru judeţe din estul României (Bacău, Iaşi, Neamţ şi Vaslui), precum şi deschiderii noului centru operaţional din Timişoara. Totodată, UPS a îmbunătăţit recent serviciul de import oferit în două centre importante de business din vestul şi centrul ţării, Oradea, respectiv Sibiu.

de asemenea, anul trecut, serviciul UPS Worldwide Express Freight a fost extins în România, oferind livrare door-to-door pentru transporturile internaţionale de mărfuri paletizate, de peste 70 de kg, în 1-3 zile.

UPS este prezent pe piaţa din România din 1990 şi operează în mod direct începând cu anul 2008. Centrele UPS din România se conectează la reţeaua globală UPS prin intermediul zborurilor zilnice dedicate de pe aeroporturile Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca.

UPS România are aproximativ 140 de angajaţi şi o flotă compusă din 100 de autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO