Companii

Compania din construcţii Apolodor pariază pe afaceri mai mari cu 30% în 2018

Compania din construcţii Apolodor pariază pe afaceri...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.09.2018, 00:07 1279

Compania de construcţii Apolodor Com Impex, deţinută de omul de afaceri Radu Ouatu, estimează venituri în creştere cu 30% în 2018 faţă de anul trecut când a înregistrat 57 mil. lei.

Compania face parte dintr-un grup de mai multe firme, alături de Apolodor Grup Construct, Apolodor Demolări, Central Construcţii şi Demolări. Împreună, cele patru companii au avut în 2017 afaceri cumulate de 83,2 mil. lei, în scădere cu circa 14% faţă de 2016, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

În 2015, Apolodor Com Impex a intrat în insolvenţă la propria cerere, în contextul unei pieţe a construcţiilor care a suferit pe timp de criză, contractându-se cu 40% în decurs de câţiva ani. Insolvenţa a venit ca urmare a întârzierilor la plată din partea clienţilor, potrivit datelor de la acea vreme. După 2015, majoritatea contractelor Apolodor au fost încheiate cu jucători din mediul privat, şi nu cu firme de stat, ceea ce, spune Radu Ouatu, a asigurat stabilitatea financiară a companiei. Înainte de intrarea în insolvenţă, lucrările publice generau circa o treime din rulajul Apolodor Com Impex.

„Chiar dacă cifra de afaceri a scăzut la jumătate faţă de perioada 2010-2014, când am realizat proiecte publice importante, din 2015 până în prezent am participat şi finalizat ca subantreprenor de fundaţii speciale, sistematizare şi infrastructură, un număr important de proiecte private“, spune Radu Ouatu, directorul general şi proprietarul Apolodor Com Impex.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO