Companii

Compania germană Klöckner a vândut operaţiunile din România şi alte state din Europa de Est

Autor: Marius Oncu

23.12.2012, 15:30 332

Distribuitorul german de produse din metal Klöckner a vândut operaţiunile din Cehia, Bulgaria şi România, parte a unui program de restructurare care vizează renunţarea la întreaga divizie din Europa de Est.

Compania a renunţat la operaţiunile din Cehia, Bulgaria şi România în cadrul primei faze a programului de restructurare, se arată într-un comunicat al Klöckner, care nu menţionează cumpărătorul sau preţul tranzacţiei.

Klöckner era prezentă în România prin operaţiuni de vânzări şi un depozit pentru livrarea de diverse produse metalurgice necesare executării confecţiilor şi construcţiilor metalice.

Vânzarea activităţilor din Polonia şi Lituania este aşteptată să se încheie în prinul trimestru al anului următor. Procesul depinde încă, parţial, de avizul autorităţilor de reglementare.

Cifra anuală de afaceri a Klöckner în Europa de Est, unde compania are 255 de angajaţi şi 14 locaţii, se ridică la circa 100 de milioane de euro, reprezentând 1,4% din total.

Compania derulează un program de restructurare care vizează închiderea sau vânzarea a 60 de locaţii şi reducerea personalului cu 1.800 de angajaţi. Până la sfârşitul trimestrului al treilea, Klöckner a închis deja 20 de locaţii şi a desfiinţat 800 de locuri de muncă.

Cea mai importantă parte a afacerii Klöckner este formată din depozitarea şi distribuţia de oţel şi metale neferoase, precum şi de asigurarea de servicii de service pentru produse din oţel. Compania este prezentă în peste 20 de ţări, prin intermediul a 270 de locaţii şi are circa 11.000 de angajaţi. Vânzările companiei în anul fiscal 2011 s-au ridicat la 7,1 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO