Companii

Compania germană Varta şi-a prezentat astăzi planurile de dezvoltare pe care le are în România în faţa prim-ministrului Nicolae Ciucă, într-o întâlnire la Palatul Victoria

Compania germană Varta şi-a prezentat astăzi planurile...

Autor: Alexandra Matei

09.06.2022, 18:47 973

♦ Gigantul german ia în calcul România pentru o investiţie într-o fabrică de baterii pentru maşini electrice, care s-ar ridica la circa un miliard de euro.

Reprezentanţii executivi ai companiei germane Varta, care au anunţat recent intenţia de a face investiţii pe plan local, s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru a-i prezenta planurile de dezvoltare pe care le au în România.

„Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanţa acordată de Guvern investiţiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum şi la crearea de noi locuri de muncă”, arată informaţiile publicate pe site-ul Guvernului României.

Gigantul german Varta ia în calcul România pentru o investiţie într-o fabrică de baterii pentru maşini electrice, care s-ar ridica la circa un miliard de euro.

Spre comparaţie, numai în Ungaria doi producători de astfel de baterii au deja în derulare investiţii de 3 miliarde de euro.

Varta are în prezent o unitate de producţie pentru acumulatori auto la Braşov, iar la începutul acestui an a apărut la Cluj o declaraţie a preşedintelui consiliului judeţean care anunţa o discuţie legată de un producător auto.

Printre cei cu care colaborează Varta se numără Continental, care are pe plan local peste 20.000 de angajaţi.

Varta este una dintre cele mai vechi businessuri din Germania, iar bateriile produse de ei stau la baza multor gadgeturi din piaţa electronicelor de consum.

Compania a devenit lider global în ceea ce priveşte furnizarea de baterii pentru aparate auditive, o piaţă în creştere la nivel global. În acelaşi timp, cererea pentru baterii pentru căşti de tip earbuds creşte, în timp ce acestea devin din ce în ce mai populare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO