Companii

Compania Inform Lykos va ataca în instanţă amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Compania Inform Lykos va ataca în instanţă amenda...

Autor: Alina Oprea

18.01.2016, 00:00 802

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Inform Lykos România şi Zipper Data cu amenzi în valoare totală de 4,45 milioane lei (994.000 euro) pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială. În urma investigaţiei derulate pe piaţa procesării automate a corespondenţei din România, Consiliul Concurenţei a constatat că cele două companii şi-au coordonat strategiile comerciale astfel încât să îşi repartizeze anumiţi din clienţi din domeniul utilităţilor.

"Inform Lykos a luat act de comunicatul de presă emis de către Consiliul Concurentei în data de 13 ianuarie cu privire la rezultatele investigaţiei şi consideră concluzia la care a ajuns Consiliul Concurenţei drept eronată şi în contradicţie directă cu probele administrate în cadrul dosarului. În cadrul investigaţiei Inform Lykos a avut o atitudine proactivă faţă de eforturile Consiliului Concurenţei, colaborând cu acesta pentru a asigura o corectă înţelegere a pieţei şi prezentând elemente de probă care arată caracterul legitim şi legal al acţiunilor sale, neputându-se vorbi de existenţa vreunei înţelegeri privind coordonarea strategiilor comerciale între Inform Lykos şi Zipper Data sau orice altă entitate activă pe piaţă", se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Inform Lykos spun că îşi desfăşoară activitatea de o manieră care asigură respectarea întregului cadru legislativ naţional şi comunitar, inclusiv prevederile dreptului concurenţei.

Compania "este determinată ca, ulterior redactării motivării deciziei Consiliului Concurenţei, să folosească toate mijloacele legale aflate la dispoziţia sa pentru a demonstra că aceste prevederi au fost respectate şi în cazul de faţă", Consiliul Concurenţei ajungând la o concluzie eronată şi nefondată.

Inform Lykos este partener al instituţiilor financiare, companiilor de telecomunicatii, retail şi al organizaţiilor guvernamentale care necesită soluţii digitale de date şi servicii de imprimare. Compania oferă şi servicii de colectare şi clasificare a datelor, verificare, codificare, stocare precum şi export fizic sau digital al datelor formatate. De asemenea, Inform Lykos operează pe piaţa externalizării proceselor de business, oferind servicii complete de producţie şi integrare a serviciilor de distribuţie a extraselor şi facturilor, distribuţie de facturi electronice, personalizare de carduri, aplicaţii software de fidelizare, precum şi servicii de print management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO