Companii

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime: Traficul din 2022 poate să ajungă la 70 mil. tone şi să se atingă un nou record al volumului de mărfuri prin porturile maritime româneşti

Florin Vizan, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime.

Florin Vizan, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime.

Autor: Florentina Niţu

29.09.2022, 17:40 119

♦ În primele opt luni ale acestui an, traficul total de mărfuri în porturile maritime din România a ajuns la 51 milioane tone ♦ De la începutul războiului, din 24 februarie 2022, traficul total de mărfuri pe relaţia Ucraina şi Moldova derulat prin Portul Constanţa a fost de 5,3 milioane tone.

În primele opt luni din 2022, un volum de 51 milioane tone de măr­furi au trecut prin porturile mariti­me româneşti, în creştere cu 13% faţă de acceaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor preliminare oferite de Compania Naţională Adminis­tra­ţia Porturilor Maritime. Din traficul total, puţin peste 10% din marfă a avut originea Ucraina şi Moldova.

„Anul trecut în aceeaşi perioadă, trafi­cul era de 45 milioane tone, din care 16,2 mi­lioane tone cereale. Creşterea de trafic după primele opt luni ale anului este de peste 13% şi confirmă faptul că traficul din 2022 poate să ajungă la 70 milioane tone şi să se atingă un nou record al volumului de mărfuri prin porturile maritime româneşti“, a spus Florin Vizan, director general al Companiei Naţionale Administraţia Portu­rilor Maritime. El a răspuns la solicitarea ZF referitor la activitatea portuară şi tra­ficul de marfă şi cereale din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO