Companii

Compania ProTV, afaceri de 67 mil. $ la jumătatea anului

Compania ProTV, afaceri de 67 mil. $ la jumătatea anului

Autor: Cristian Hostiuc

02.08.2012, 00:05 341

Compania ProTV S.A, liderul pieţei de televiziune din România, a raportat pentru prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 67,5 milioane de dolari, cu un profit operaţional de 7 milioane de dolari.

În trimestrul al doilea cifra de afaceri a companiei care include posturile de televiziune ProTV, Acasă TV, Acasă Gold TV, ProCinema, Sport.ro, ProTV Interna­ţional, ProTV Chişinău şi MTV România a fost de 36,3 mi­lioane de dolari, cu un profit operaţional de 5 milioane de dolari.

Rezultatele au fost anunţate ieri de grupul american CME (Central Media European), acţionarul companiei.

CME, o companie lis­ta­tă pe piaţa bursieră ame­ri­cană Nasdaq şi care are operaţiuni în Europa Cen­trală şi de Est, a raportat o cifră de afaceri de 378 mi­lioa­ne de dolari pentru semestrul întâi, cu un profit operaţional (OIBDA) de 61,2 milioane de dolari.

În trimestrul al doilea cifra de afaceri a fost de 211,2 milioane de dolari, iar profitul operaţional de 47,1 milioane de dolari.

"Până pe 3 iulie am încheiat complet tranzacţia cu acţionarii noştri majoritari Time Warner şi Ronald Lauder, care ne-a permis reducerea datoriei companiei cu 185 milioane de dolari. În ciuda unei scăderi cu 7% a pieţei de advertising în prima jumătate a anului, veniturile au rămas constante în monedele locale, fiind susţinute de creşterea operaţiunilor diviziilor Media Pro Entertainment şi New Media, unde Voyo a devenit lider pe segmentul subscripţiei video-on-demand. În a doua parte a anului ne vom concentra în continuare pe reducerea gradului de îndatorare a companiei, menţinerea poziţiei de lider în audienţă şi cotă de piaţă, extinderea veniturilor din surse non-advertising şi ob­ţi­nerea unui flux de cash pozitiv", a declarat Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul executiv (CEO) al CME.

CME este o companie de media şi entertainment integrată care operează în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, acoperind o populaţie de 50 de milioane de persoane. CME are operaţiuni în Cehia, România, Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Bulgaria. Cehia şi România sunt principalele pieţe ale CME.

CME operează prin trei divizii - broadcasting (canalele de televiziune), conţinut prin Media Pro Entertainment şi New Media. La jumătatea anului, divizia de televiziune a avut venituri de 329 milioane de dolari, Media Pro Entertainment de 96 milioane de dolari şi New Media de 9 milioane de dolari.

Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul general al CME, este acţionar al CME şi deţine în România mai multe active pe piaţa media, printre care Ziarul Financiar şi Mediafax.

AFACERI DE LA ZERO