Companii

Compania texana Lufkin este interesata de o investitie de 300 mil. $ in echipamente industriale

Compania texana Lufkin este interesata de o investitie de 300 mil. $ in echipamente industriale
02.03.2010, 23:20 180

Potrivit datelor companiei, anul trecut vanzarile Lufkin s-auridicat la 521 de milioane de dolari, in scadere cu 30% comparativcu 2008 din cauza conditiilor de piata.

Saptamana trecuta, reprezentantii Ministerului Economiei auanuntat in urma unei intalniri intre Adriean Videanu, ministruleconomiei, si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, ca inviitorul apropiat o companie americana va investi aproximativ 300mil. dolari in domeniul echipamentului industrial.

"Discutiile nu sunt chiar atat de avansate. Este vorba desprecompania Lufkin, o companie texana, specializata in echipamentepentru industria de petrol si gaze si in cea energetica. Se discutaacordarea unui ajutor de stat, asa cum a fost in cazul Ford", auprecizat surse din piata.

La inceputul anului trecut, americanii de la Ford au primit unajutor de stat in valoare de 143 de milioane de euro, in conditiilein care producatorul auto s-a angajat sa faca investitii de 675 demilioane de euro la fabrica de la Craiova.

Contract cu Petrom

"Lucreaza mult cu Petrom (cea mai mare companie locala sisingurul producator de petrol si gaze - n.red.) in special pepartea de explorare si productie unde Petrom are un program uriasde modernizare a sondelor si unde au nevoie de echipamente", spunalte surse din piata.

Potrivit unor alte companii de profil, reprezentanti ai Lufkinau fost in urma cu 2-3 luni la Ploiesti in cautarea unei eventualelocatii pentru investitia lor.

Reprezentantii Lufkin nu au putut fi contactati pana lainchiderea editiei.

Spre sfarsitul anului trecut, un alt grup american specializatin furnizarea de echipamente si servicii pentru industriapetroliera, Cameron, cu afaceri de 6 miliarde de dolari, afinalizat o investitie de 80 de milioane de dolari intr-o unitatede productie localizata la Ploiesti. Fabrica a creat 300 de locuride munca, iar potrivit declaratiilor de la acea vreme aleamericanilor, banii investiti ar fi urmat sa se intoarca in circa3-4 ani. Potrivit primelor estimari, in primul an complet defunctionare, fabrica urma sa aduca incasari de circa 200 demilioane de dolari.

Apar noi investitii in utilaj petrolier

Anul trecut a fost unul extrem de dificil pentru companiilepetroliere, bugetele de investitii fiind reduse semnificativ pefondul reducerii pretului la petrol si a diminuarii cererii. Cutoate acestea, unitatile destinate utilajului petrolier par oinvestitie buna pe termen lung, in contextul in care activitatea deexplorare si productie se va intensifica mai ales in zonele deextractie foarte dure, ceea ce va presupune investitii maimari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO