Companii

Compania ucraineană DTEK ar putea vinde anul viitor energie în România, Slovacia şi Ungaria

Autor: Cojocaru Bogdan

20.12.2010, 15:07 36

Producătorul ucrainean de energie şi cărbune DTEK a încheiat unacord cu operatorul reţelei naţionale de energie electrică care-iva permite să exporte anul viitor 545 MW în România, Slovacia şiUngaria, potrivit portalului Istockanalyst citat de Mediafax Business.

DTEK, cel mai mare producător privat de energie din Ucraina, aanunţat că subsidiarele Eastenergo şi PowerTrade au semnatcontracte cu operatorul reţelei naţionale de energie electricăUkrenergo pentru a accesa conexiunile interstatale în vedereaexportului de energie în 2011, se arată într-un comunicat alcompaniei.

În total, cele două unităţi au plătit 2,01 milioane de grivne(191.340 euro) pentru a exporta o cantitate de energie de 1.710 MW.Contractele au fost semnate în urma unei licitaţii pentru achiziţiade drepturi de acces la conexiunile interstatale, organizatăsăptămâna trecută. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO