Companii

Companiile aeriene deschid noi rute internaţionale, dar aeroporturile locale nu sunt conectate între ele

Aeroportul din Târgu-Mureş a avut un număr total de circa 90.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul.

Aeroportul din Târgu-Mureş a avut un număr total de circa 90.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul.

Autor: Miruna Diaconu

08.04.2022, 00:05 30

♦ „De la Târgu-Mureş până la Bucureşti nu există cursă directă. Dacă Budapesta îşi permite să piardă bani pe această rută, cred că şi Bucureştiul poate“.

Companiile aeriene deschid noi ru­te internaţionale, în contextul în care este de aşteptat ca traficul aerian să creas­că anul acesta odată cu ridi­ca­rea re­stricţiilor din mai mul­te ţări. Cu toa­te că ope­ra­to­rii ae­rieni adaugă con­stant curse directe în dife­ri­te des­ti­naţii ale lumii, Ro­mânia nici măcar nu are toate aero­porturile lo­cale co­nec­tate între ele cu un zbor direct.

Spre exemplu, dinspre şi înspre aeroportul din Târgu-Mureş nu exis­tă nicio cursă directă de la Bucu­reşti sau marile oraşe, însă terminalul din centrul ţării este conectat direct cu aeroportul din Budapesta.

„Târgu-Mureş este la 6-8 ore dis­tan­ţă cu maşina şi nu are cursă ae­riană directă cu Bucureştiul. Ca şi com­panie cu resurse limitate de timp, ne este imposibil să expli­căm/buge­tăm de ce se pierd două zile de lucru pen­­tru o întâlnire fizică în Târgu-Mureş. Dacă Budapesta îşi permite să piardă bani pe această rută, cred că şi Bucureştiul poate“, spune un cititor al ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO