Companii

Companiile au investit mai mult în dezvoltarea angajaţilor în prima jumătate a anului

Companiile au investit mai mult în dezvoltarea...

Autor: Adelina Mihai

10.08.2015, 00:00 51
Afacerile companiilor de training au crescut în prima jumătate a acestui an, după ce angajatorii au decis să aloce bugete mai mari programelor de instruire pentru angajaţi. Doi dintre jucătorii mari de pe piaţa de training - Ascendis şi Trend Consult - au raportat săptămâna trecută creşteri ale vânzărilor din prima jumătate a anului prin comparaţie cu perioada similară din 2014. Astfel, cifra de afaceri a grupului Ascendis, cea mai mare companie de training de pe piaţa locală, a crescut cu 15% în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2014, cu o creştere mai mare (de 22%) a diviziei de training şi team building.
 
„În primele şase luni ale acestui an consultanţii Ascendis au livrat 1.264 de zile de training, cu 20% mai mult ca în 2014. Pe fondul creşterii economice, companiile investesc din ce în ce mai mult în instruirea angajaţilor“, a spus Andrei Goşu, directorul general al Ascendis. El estimează că, până la finalul anului, grupul va încheia cu afaceri de peste 5 milioane de euro, faţă de rezultatul de 4,7 milioane de euro din 2014. Şi furnizorul de training Trend Consult a anunţat că a avut vânzări de un milion de euro în prima jumătate a anului, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. „Cererea de consultanţă pentru evaluarea forţei de vânzări şi a proceselor specifice acestei zone a susţinut puternic creşterea“, a spus Marius Decuseară-Brandenburg, managing partner al Trend Consult, companie cu afaceri de 1,3 milioane de euro în 2014. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO