Companii

Companiile au la dispoziţie 2,5 mld. euro pentru investiţii în dezvoltare, retehnologizare, digitalizare, reciclare sau energie regenerabilă în următoarele luni

Roxana Mircea, managing partner al REI

Roxana Mircea, managing partner al REI

Autor: Alexandra Matei

05.08.2022, 11:30 533

 Sunt scheme de investiţii în sectorul vinicol (47,7 mil. euro), promovarea producţiei interne (50 mil. lei), comerţ şi servicii (50 mil. lei) şi Start-up Nation, pentru care este deja deschisă sesiunea.

Companiile româneşti vor avea la dispoziţie peste 2,5 mld. euro în următoarele luni pentru investiţii în dez­vol­tare, retehnologizare, digitalizare sau investiţii în creş­terea eficienţei energetice, arată o analiză a REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat în atragerea de finanţări nerambursabile din fonduri euro­pene şi ajutoare de stat pentru companiile din România.

Aceeaşi analiză arată, totodată, că mediul de business românesc traversează cea mai aglomerată perioadă de până acum, din perspectiva finanţărilor nerambursabile, prin fonduri euro­pene, aju­toare de stat sau pro­iecte prin PNRR.

„Fie că vorbim de start-up, IMM, fie că sunt companii mari sau chiar multinaţionale cu prezen­ţă la nivel local, în urmă­toarele luni se anunţă des­chiderea a cel puţin zece ape­luri de sprijin pentru companii din diferite do­menii de activitate. Reco­mandăm tuturor poten­ţia­lilor beneficiari intere­saţi de investiţii în tehno­logie, dezvoltare, care urmă­resc să achiziţioneze echipamente software şi hardware sau care caută să îşi sporească eficienţa ener­ge­tică prin montarea de panouri fotovoltaice să urmărească cu atenţie comunicările din spaţiul public şi să înceapă de pe acum pregătirea documentaţiei, cu specialişti sau cu o echi­pă de consultanţi profesionişti, cu istoric şi care pot oferi garanţii contractuale pentru proiectele în care sunt impli­caţi“, a declarat Roxana Mircea, managing partner al REI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO