Companii

Companiile de stat cu datorii de miliarde de euro la buget dau prime de Paşti

Companiile de stat cu datorii de miliarde de euro la buget dau prime de Paşti

Autor: Alexandra PELE

30.03.2012, 11:20 749

În timp ce în mediul privat bugetele alocate primelor de sărbători sunt de 47 şi 94 de euro pe angajat, şi asta în cazul a doar 20% dintre companiile multinaţionale cu filiale în România, conform unui studiu recental Consulteam, la stat, companiile cu pierderi sau cu datorii şi de sute de milioane de euro oferă prime mai mari.

Cei circa 7.700 de angajaţi ai Companiei Naţionale a Huilei (CNH) se vor bucura anul acesta de prime de Paşti în valoare de peste 650.000 de euro (2,8 milioane de lei), respectiv 93 de euro pentru fiecare salariat care lucrează în subteran şi 58 de euro pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea la suprafaţă, au precizat reprezentanţii companiei pentru gândul. CNH avea la începutul acestui an datorii de peste 1,1 miliarde de euro la bugetul de stat, fiind cel mai mare datornic la stat din România.

"Pentru cei 5.961 de salariaţi care desfăşoară activitate în conditii speciale (subteran), tichetele cadou acordate sunt în cuantum de 400 lei/salariat. Pentru cei 1.739 de salariaţi care desfăşoară activitate la suprafaţă, tichetele cadou acordate sunt în cuantum de 250 lei/salariat", ne-au explicat reprezentanţii CNH.

Comparativ cu anul trecut, când bugetul pentru primele de Paşti a fost de peste un milion de euro (4,3 milioane lei, la un curs mediu de 4,2 lei/euro), valoarea primelor acordate anul acesta a scăzut cu circa 35%. Astfel, anul trecut, cei 8.720 de salariaţi au beneficiat fiecare de o primă de aproape 120 de euro (500 de lei), acordată fără a se ţine cont de natura muncii, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei. Citiţi mai mult despre primele de Paşti din companiile de stat pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO