Companii

Companiile din cadrul Grupului Electrica donează 240.000 de euro către unităţi medicale care tratează pacienţi cu Covid19, din Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Cluj

Companiile din cadrul Grupului Electrica donează 240.000...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2020, 12:26 68

Grupul Electrica, prin companiile sale de furnizare, servicii şi distribuţie a energiei electrice, donează 240.000 de euro pentru susţinerea unor spitale din Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Cluj în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus.

Sumele donate sunt folosite pentru achiziţia de aparatură medicală necesară pentru tratarea pacienţilor afectaţi de noul virus, precum şi de echipamente de protecţie pentru personalul medical medical.

Astfel, SDEE Transilvania Nord donează 30.000 de euro către Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj, SDEE Transilvania Sud  30.000 de euro către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, SDEE Muntenia Nord dă 30.000 de euro către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti,  Electrica Furnizare donează 30.000 de euro către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, din Bucureşti, iar Electrica SERV alţi 30.000 de euro către Institutul Naţional de de Boli Infecţioase Matei Balş, din Bucureşti.

Electrica Furnizare a contribuit cu aproximativ 90.000 de euro şi la “Campania naţională de informare şi prevenire a contaminării cu noul Coronavirus”, implementată de Crucea Roşie Română, pentru achiziţia de măşti sanitare de unică folosinţă.

În acelaşi context, angajaţii Electrica sunt implicaţi într-o campanie internă de strângere de fonduri pentru Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în vederea achiziţionării de cărucioare pentru pacienţi, parte dintre acestea fiind deja donate unităţii medicale. „Traversăm o perioadă dificilă în care avem nevoie, mai mult ca niciodată, să fim uniţi şi să îi protejăm pe toţi cei din jurul nostru. În acelaşi timp, trebuie să îi sprijinim cu tot ce putem pe cei care au grijă de noi, de famiile noastre, de colegii şi de prietenii noştri. Întreg personalul medical aflat, acum, în linia întâi merită respectul, consideraţia şi ajutorul nostru. În aceste zile, ei sunt cu adevarat nişte eroi, aşa cum,  proporţiile, sunt şi electricienii noştri aflati tot în prima linie, pe teren, pentru a asigura alimentarea cu energie electrică, indiferent de vreme şi de vremuri”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.  . 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO