Companii

Companiile din construcţii: Preţul oţelului a redevenit accesibil, dar preţul sticlei s-a triplat, fiind influenţat de componenta energetică

Companiile din construcţii: Preţul oţelului a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.11.2022, 18:36 1192

♦ Unii dezvoltatori şi-au oprit planurile iniţiale de dezvoltare, din cauza lipsei de predictibilitate a preţului final.

Companiile din construcţii şi imobiliare au resimţit, în trimestrul al treilea din 2022, o scădere a apetitului şi a vânzărilor de proprietăţi rezidenţiale, pe fondul dobânzilor ridicate şi al preţurilor în creştere, iar din cauza acestor factori, beneficiarii se arată tot mai restrictivi. Sunt câteva dintre concluziile sesiunii grupului Investment & Real Estate, o dezbatere care a avut loc săptămâna trecută în cadrul Camerei de Comerţ Româno-Elveţiene.

„Creşterea dobân­zilor a influenţat deja nivelul tranzacţiilor pe piaţa imobiliară româ­nească, atunci când vine vorba despre numărul credi­telor imobiliare acorda­te în trimestrul al treilea al anului 2022, în com­paraţie cu anul 2021“, au spus parti­cipanţii la eveniment.

Printre speakeri s-au numărat, alături de companii din sectorul bancar, şi reprezentanţi din construcţii, precum Gabriel Nistor – CEO-ul companiei de construcţii SSAB AG, Laurenţiu Ştefănescu – CEO-ul producătorului de materiale de construcţii Sika România, şi alţii. 

„Dacă, la începutul anului, preţul oţelului s-a dublat, sub influenţa războiului din Ucraina şi a blocajelor pe lanţul de aprovizionare logistică, astăzi preţul a revenit la o valoare mai accesibilă. În schimb, preţul sticlei s-a triplat, fiind influenţat de componenta energetică, ma­joritară în procesul de producţie“, au mai spus partici­panţii la dezbaterea condusă de Adriana Cioca, CEO-ul companiei elveţiene de dezvoltare imobiliară Artemis, cu activitate şi pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO