Companii

Companiile din construcţii propun un rating pentru constructori, în încercarea de a curăţa piaţa

 Companiile din construcţii propun un rating pentru...

Autor: Bogdan Alecu

29.11.2017, 00:07 1433

Intrarea la licitaţii şi câştigarea lor de către companii de construcţii fără experienţă în România, fără angajaţi şi doar cu intenţia de a încasa profitul şi de a apela la subcontractori trebuie să înceteze, iar la licitaţiile pentru marile proiecte de infrastructură ar trebui să participe numai companii cu un bun rating, stabilit de industrie, sunt de părere membrii Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

„Noi am cerut şi a apărut în legea calităţii obligaţia de a certifica companiile. Nu orice constructor poate lucra anumite proiecte. Noi avem un sistem intern de certificare în funcţie de codul CAEN şi anumite praguri valorice putem certifica faptul că anumite firme pot efectua anumite lucrări. Mulţi miniştri au ţinut în sertar proiectul nostru. Sunt companii europene cu probleme în ţările lor de origine, Spania sau Italia, şi care au venit aici prin anumite mijloace, şi-au impus aici punctul de vedere, au câştigat licitaţii şi fie nu au făcut, fie au făcut cu subcontractori, dar cu un profit pe care nu îl meritau“, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele ARACO. El a subliniat faptul că printr-o certificare ar exista un filtru ca cine vine în licitaţie trebuie să fie creditat înainte de sector.

„Acesată certificare însă nu trebuie făcută de organismele de stat şi de zona patroală, asociativă, inclusiv din zona învăţământului superior cu filtre serioase pentru aceste certificări“, a subliniat Laurenţiu Plosceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO