Companii

Companiile din nordul Bulgariei se sufocă datorită scăderii nivelului Dunării

Autor: Paul Comşa

02.10.2011, 18:07 196

Companiile bulgare de pe malul Dunării, în special cele din districtul Silistra aflat în nord-estul ţării, sunt în în pragul falimentului după ce peste 100 de ambarcaţiuni au eşuat din cauza nivelului scăzut al apelor, scrie Novinite. Nivelul Dunării a scăzut dramatic în ultimele săptămâni, mai ales în apropierea insulelor Vardim, Belene şi Batin şi lângă oraşele Giurgiu şi Ruse.

Dunărea este principala cale de transport pentru industria locală care achiziţionează din România materiale de construcţii şi cherestea. Una din cele mai mari companii bulgare din industria de prelucrare a lemnului nu s-a mai putut aproviziona cu cherestea din România de peste o săptămână, în timp ce o altă companie şi-a înjumătăţit producţia de materiale de construcţii.

Specialiştii bulgari estimează că nivelul Dunării va creşte cu 1 metru în următoarea lună, dar circulaţia ambarcaţiunilor va fi în continuare afectată.

Calea navigabilă de lângă insula Batin trebuia să fie extinsă cu ajutorul unui împrumut de 130 mil. euro de la UE, dar banii au fost orientaţi spre alte proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO