Companii

Companiile estimează creşteri pentru industrie, comerţ şi construcţii, până în aprilie - sondaj INS

Companiile estimează creşteri pentru industrie, comerţ...

Autor: Ana Maria Petcana

27.02.2015, 10:00 120

Astfel, în cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +15%), o relativă stabilitate a preţurilor produselor industriale (sold conjunctural +2%) şi a numărului de salariaţi (soldul conjunctural +3% pe total industrie prelucrătoare).

În activitatea de construcţii se va înregistra o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%), a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +8%), precum şi a personalului(sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +2%).

Pentru comerţul cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%), a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +12%) şi a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +10%). Numărul angajaţilor va fi stabil (sold conjunctural +2%).

De asemenea, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%), trend urmat şi de numărul de salariaţi (sold conjunctural +5%) şi de preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor (sold conjunctural -1%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO