Companii

Companiile FX, vandute pentru 16 mil. dolari

08.03.2004, 00:00 183

Metromedia International Group (MIG) a finalizat vinzarea companiilor FX Communications si FX Internet unui consortiu care include Romania Cable Systems si Astral Telecom, tranzactia urmind sa aduca un cistig net de 16 milioane de dolari.
"Sintem foarte multumiti de pretul pe care l-am obtinut pentru cele doua companii. Tranzactia a inclus rambursarea unor datorii de 9,9 milioane de dolari, la care se adauga o suma de 6,6 milioane de dolari reprezentind pachetele de actiuni detinute de MIG. Pretul este de 9,7 ori mai mare decit profitul operational inainte de cheltuielile de amortizare (EBITDA) generat de aceste doua firme si reprezinta aproximativ 133 de dolari pentru fiecare abonat al serviciilor de cablu si Internet", a precizat Ernie Pyle, vicepresedintele executiv si directorul financiar al grupului.
FX Communications furnizeaza servicii unui numar de peste 107.000 de abonati, are o cota de patru procente pe piata de profil din Romania si una de 20% in Bucuresti.
FX Internet, integrat in totalitate companiei FX Communications, ofera servicii de conectare in banda larga, precum si servicii dial-up unui numar de peste 13.000 de utilizatori.
Cele mai recente date financiare prezentate de MIG arata ca cele doua companii au obtinut, in anul incheiat in iunie 2003, venituri cumulate de 6,6 milioane de dolari. Profitul operational inainte de cheltuielile de amortizare (EBITDA) a ajuns, in perioada mentionata, la 1,7 milioane de dolari, iar profitul operational a totalizat 200.000 de dolari.
"Vinzarea companiilor FX Communications si FX Internet reprezinta inca o etapa in strategia de a renunta la activele cu importanta scazuta, pentru a obtine resursele financiare necesare dezvoltarii viitoare a operatiunilor de baza", a aratat presedintele si directorul executiv al MIG, Mark Hauf.
MIG detine integral subsidiare cu activitati in industria de comunicatii si in sectorul media din Rusia, Europa de Est si Georgia. Printre acestea se numara operatiuni de telefonie fixa si mobila, servicii de televiziune prin cablu si posturi de radio.
Compania s-a concentrat asupra dezvoltarii activitatii subsidiarelor de telefonie din Rusia si Georgia, pe fondul unui program de vinzare a activelor din industria media. Printre acestea se numara trei retele de televiziune prin cablu, incluzind operatori din Rusia, Belarus si Lituania, Compania mai detine pachete de actiuni la 19 posturi de radiodifuziune in Finlanda, Ungaria, Bulgaria, Estonia, Letonia si Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO