Companii

Companiile relocate din Ucraina în România rezervă camere la hotel angajaţilor pentru 2-3 luni

Companiile relocate din Ucraina în România rezervă...

Autor: Miruna Diaconu

21.03.2022, 00:07 2186

Hotelurile din Bucureşti pri­mesc cereri de cazare pentru 2-3 luni ve­nite din partea companiilor care şi-au relocat angajaţii din Ucraina în România. Există o cerere mare din partea ucrainenilor care se află fie în tranzit în România, fie vor rămâne aici pen­tru o perioadă mai lungă.

„Gradul de ocupare în această perioadă este foarte bun, sunt mai multe categorii de refugiaţi. Sunt cei care îşi permit bugete, care nu cer gratuităţi, sunt oameni de alte na­ţionalităţi care stau la hotelurile plă­tite de ambasade, iar a treia cate­go­rie este cea a ucrainenilor care au ve­nit aduşi de companiile la care lu­crează. Sunt companii, cu sedii şi în Bucu­reşti, care şi-au relocate biro­urile din Ucraina în România. O perioadă de timp, acei angajaţi tre­buie să stea undeva, ne vin cereri pentru 2-3 luni din partea acestor com­panii, care şi-au relocat biro­urile“, spune Călin Ile, preşedintele FIHR.

Mulţi dintre ucrainenii care au venit în România au rămas aici doar pentru câteva zile, mergând apoi către ţările din vestul Europei. Multe dintre hotelurile din Bucureşti au o cerere crescută ca urmare a numă­rului mare de ucraineni care au sosit în Capitală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO