Companii

Compensările la energie şi plăţile pentru agricultură au dus la triplarea subvenţiilor plătite de stat în cinci ani. 4 din 10 lei cheltuiţi de guvern cu subvenţiile au mers la compensarea facturilor la energie în 2022

Compensările la energie şi plăţile pentru...

Autor: Răzvan Botea

30.03.2023, 08:00 132

4 din 10 lei cheltuiţi de guvern cu subvenţiile au mers la compensarea facturilor la energie în 2022. Guvernul încă nu a plătit furnizorilor compensarea facturilor din noiembrie şi decembrie 2022.

Guvernul a plătit subvenţii în valoare de 18 mld. de lei în 2022, triplu faţă de 2017, când a plătit 6,2 mld. de lei, arată execuţia bugetară publicată de Ministerul Finanţelor. Aşa cum subliniază şi Finanţele, este vorba în cea mai mare parte de plăţi cu schema de compensare a preţului la energie: 4 din 10 lei care s-au plătit pentru subvenţii din bugetul de stat au fost pentru compensarea preţurilor la energie.

Cu toate acestea, guvernul mai trebuie să efectueze plăţile pentru noiembrie şi decembrie, a spus pentru ZF Vlad Peligrad, partener, KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO