Companii

Complexul Hotelier Cheile Grădiştei a avut afaceri record în 2021, venituri de 41 milioane lei: Deşi pandemia se pare că a luat sfârşit, impactul conflictului din Ucraina pare să fie mai mare

„În cadrul resortului Fundata avem două proiecte mari care sunt aproape de finalizare; un nou centru SPA/centru de recuperare a sportivilor şi un patinoar“, spune Alin Gerbacea, şeful complexului Cheile Grădiştei.

„În cadrul resortului Fundata avem două proiecte mari care sunt aproape de finalizare; un nou centru SPA/centru de recuperare a sportivilor şi un patinoar“, spune Alin Gerbacea, şeful complexului Cheile Grădiştei.

Autor: Miruna Diaconu

20.06.2022, 21:00 162

♦ Din cauza inflaţiei şi a creşterii costurilor la energie, serviciile de cazare şi de masă au suferit o majorare între 5% şi 15%.

Complexul Cheile Grădiştei, administrat de antreprenorul Ovidiu Gârbacea, a avut anul trecut venituri record, 2021 fiind cel mai bun an din istoria companiei. Complexul a înregistrat venituri de 41 milioane lei, în creştere cu 50% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Anul 2021 a fost unul foarte dificil. Am fost într-o continuă stare de adaptare la modificările aduse de autorităţi cu privire la restricţiile pandemice. Faptul că am reuşit să menţinem un grad ridicat de siguranţă în cadrul resortului a generat cerere şi astfel cifrele au arătat mai bine ca în anii precedenţi. Gradul de ocupare a fost foarte aproape de obiectivul propus de 50%“, spune Alin Gerbacea, şeful complexului.

Anul 2022 a venit cu o altă serie de pro­vocări pentru complexul turistic, cau­zate în principal de războiul din Ucraina, dar şi de crizele cumulate în această perioadă. Inflaţia şi creşterea pr­eţurilor la energie au dus în sus cos­tu­rile companiei, care a fost nevoită să tran­sfere o parte din creşteri şi către turişti. „Prima jumătate a anului a fost una promiţătoare. Cu siguranţă a ajutat faptul că restricţiile cu privire la combaterea răspândirii virusului Covid-19 au fost ridicate. Ne aşteptăm ca şi în cea de-a doua jumătate a anului să înregistrăm creşteri în ceea ce priveşte cererea, însă deşi provocările aduse de pandemie se pare că au luat sfârşit, se ridică altele generate de conflictul din Ucraina, care par să aibă un impact mai mare în piaţă“, este de părere Alin Gerbacea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO