Companii

Concorde Courier, curtata de un fond de investitii si de un curier american

07.08.2007, 20:17 202

Compania Concorde Courier, cu activitati pe piata de servicii de curierat local si intern, este curtata pentru cumparare de un fond de investitii si de o companie americana de curierat, urmand sa fie vanduta in urmatoarele luni.
"Suntem in negocieri avansate cu o firma din America specializata pe distributie de plicuri si mai avem o oferta de la un fond de investitii. Cred ca pana la sfarsitul anului vom finaliza vanzarea", a spus Dutu Radu Victorino, directorul si actionarul unic al companiei.
El si-a anuntat intentia de a vinde compania inca de la inceputul acestui an, ca urmare a faptului ca pe piata de curierat cresterile mari necesita investitii pe masura. Concorde Courier a inregistrat anul trecut afaceri de 2,1 milioane de euro, estimand pentru anul acesta dublarea cifrei de afaceri.
"Daca vom fi cumparati de compania americana din domeniu, voi ramane cel putin inca sase luni in companie, iar angajamentul nostru este sa dublam din nou cifra de afaceri anul urmator, la opt milioane de euro. Voi renunta insa la intregul pachet de actiuni", a spus actionarul Concorde.
Pretul de vanzare al companiei s-ar putea situa la nivelul cifrei de afaceri din 2007, potrivit unor surse de pe piata. Potrivit unor informatii ulterioare furnizate de reprezentantii companiei, Concorde Courier obtine din curieratul local aproximativ 35% din cifra de afaceri, dar urmareste sa modifice acest raport si sa obtina 20% din cifra de afaceri in Bucuresti si 80% in provincie. Concorde Courier concureaza pe piata din Bucuresti cu Pegasus sau Alo Curier. Pe piata de curierat local a mai intrat anul trecut si compania Curiero, care furnizeaza si servicii de curierat intern.
Totodata, Concorde Courier va intra si pe segmentul de colete, pe care nu il acopera in momentul de fata.
Potrivit lui Radu Victorino, potentialul cumparator al Concorde nu va face o singura achizitie in Romania.
"Noi vom fi prima achizitie, dar vor mai prelua si alte companii", a spus Victorino. Acesta urmareste sa inlocuiasca curieratul cu afacerile imobiliare, construind deja un complex rezidential de 20 de case in tara, nedorind insa sa precizeze locatia.
Piata de curierat ramane una dintre cele mai dinamice piete, avand o crestere de peste 30% anual. Evolutia rapida necesita insa si investitii substantiale, fapt ce determina multe companii sa ia in considerare vanzarea. Astfel, si alte companii de pe piata de curierat au fost sau sunt in discutii pentru o eventuala vanzare.
De exemplu, Roexpres este in negocieri cu o companie austriaca. Totodata, Curiero si TCE Logistica si-au programat vanzarea pentru anul urmator. Desi au fost si anul trecut in discutie cu potentiali cumparatori, ambele au amanat tranzactia, intrucat au considerat ca mai au potential de dezvoltare. Urmand modelul celorlalte tari, precum Ungaria, in urmatorii ani viitorul companiilor de curierat din Romania va fi sa fuzioneze, sa fie achizitionate de investitori strategici sau sa se axeze pe segmente de nisa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO