Companii

Concordia, una dintre cele mai puternice confederaţii patronale, răspunde la declaraţia premierului Cîţu, care cere mediului de afaceri să se implice în campania de vaccinare: Există companii care în câteva zile pot începe procesul de vaccinare. Au nevoie doar de cadrul legal şi de vaccinuri

Radu Burnete, director executiv Concordia

Radu Burnete, director executiv Concordia

Autor: Cristina Bellu

09.04.2021, 14:19 151

Concordia, organizaţia care reprezintă cele mai mari companii din România, condusă de preşedintele şi CEO Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, apreciază în sens pozitiv declaraţia premierului Cîţu, care cere mediului de afaceri să se implice în campania de vaccinare, şi menţionează că multe dintre companii şi-au exprimat nu doar disponibilitatea, ci au şi investit în crearea unor astfel de facilităţi, însă procesul de vaccinare nu poate începe fără a exista o direcţie clară de la autorităţi.

“Există companii care în câteva zile pot începe procesul de vaccinare. Au nevoie doar de cadrul legal şi de vaccinuri. În cele mai multe cazuri, pregătirea logistică va lua puţin timp, dar ea nu poate începe fără direcţie clară de la autorităţi. Ce norme, ce reguli, cum, când, unde, cu cine, cum vin vaccinurile. Lăudăm deschiderea, aşteptăm instrucţiunile şi am dori să existe o consultare între autorităţi şi mediul privat, pentru a evita anumite probleme pe care noi le anticipăm”, spune Radu Burnete, director executiv Concordia.

Companiile au susţinut eforturile autorităţilor de a gestiona pandemia COVID 19, prin donaţii care să sprijine sistemul medical pentru asigurarea unei îngrijiri cât mai bune pentru pacienţi, sprijin acordat achiziţiei de teste şi orice a fost nevoie pentru a depăşi criza, iar recent, mai multe companii cu peste 140.000 de angajaţi şi-au arătat disponibilitatea de a amenaja centre private de vaccinare, suportând costurile logistice.

“Ştim că trebuie să facem din nou un ultim efort în încercarea de a relua viaţa normală. Revenim la normalitate, împreună, într-un parteneriat onest si transparent între toţi actorii vieţii publice”, adaugă Radu Burnete .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO