Companii

Concurenţa analizează preluarea companiilor Perutnina din Solvenia şi România de către Grupul MHP SE

Concurenţa analizează preluarea companiilor Perutnina...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

15.10.2018, 11:25 136

Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că analizează preluarea producătorilor şi furnizorilor produselor din carne de pasăre Perutnina Ptuj din Solvenia şi Perutnina România de către grupul MHP SE, comerciant cu produse din carne de pasăre.

„Această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această operaţiune de concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzut de lege”, au explicat reprezentanţii Autorităţii de Concurenţă, într-un comunicat de presă.

Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre, iar, în România, obţine venituri din vânzarea produselor din carne de pasăre.

Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) produce şi furnizează produse din carne de pasăre în Europa Centrală şi de Sud şi deţine Perutnina România SRL, aceasta din urmă având ca obiect de activitate principal comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne. Perutnina România are sediul în Braşov, fiind prezentă pe piaţă din 2007. Compania şi-a început activitatea prin comercializarea de carne congelată, iar, în prezent, are un portofoliu de diverse produse preparate din pui şi curcan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO