Companii

Condiţii de călătorie în Europa: Multe ţări europene acceptă certificatul digital al UE, însă state precum Olanda sau Ungaria permit intrarea românilor în anumite condiţii fără test sau vaccin

Condiţii de călătorie în Europa: Multe ţări...

Autor: Miruna Diaconu

22.07.2021, 10:30 1389

România a introdus recent pe lista roşie ţări europene precum Spania, Portugalia, Olanda şi Cipru, ceea ce înseamnă că cei care sosesc din aceste ţări vor fi nevoiţi să stea în carantină, însă durata izolării ar putea fi scurtată cu patru zile dacă turiştii prezintă rezultatul negativ al unui test, certificatul de vaccinare sau dovada imunizării în urma îmbolnăvirii cu COVID.

Multe ţări europene acceptă certificatul digital al Uniunii Eu­ropene, însă sunt state precum Olanda sau Ungaria care permit in­trarea turiştilor pe teritoriul ţării fără a  mai fi obligaţi să prezinte do­vada vaccinării sau testării, însă doar în anumite condiţii. Spre exem­plu, turiştii care ajung în Ungaria pe cale terestră nu trebuie să mai prezinte vreun document de imunizare, însă pe cale aeriană, turiştii sunt nevoiţi să prezinte certificatul de vaccinare sau certificatul digital al UE.

Pandemia este departe de a se fi ter­minat, iar situaţia epidemiologică din anumite state europene s-a înrău­tă­ţit în ultima perioadă, confrun­tându-se cu creşteri semnificative ale numărului de îmbolnăviri, ceea ce ar putea însemna introducerea unor noi restricţii. Europa aşteaptă să se confrunte cu al patrulea val de îmbol­năviri, mai mult, există îngrijorare privind răspândirea variantei Delta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO