Companii

Confecţii Tulcea produce 800.000 de cămăşi pe an pentru Guy Laroche, Gianfranco Ferre sau Pierre Cardin. „Lucrăm la un cost de manoperă de 4 euro pe cămaşă.“

Un angajat lucrează la aproape zece cămăşi în cele opt ore de muncă. Un confecţioner în fabrică are salariul brut de 1.300 de lei plus bonuri de masă.

Un angajat lucrează la aproape zece cămăşi în cele opt ore de muncă. Un confecţioner în fabrică are salariul brut de 1.300 de lei plus bonuri de masă.

Autor: Mirabela Tiron

25.04.2016, 00:06 7016

Într-un complex de clădiri cu pereţi roşii de cărămidă de pe strada Vic­to­riei din Tulcea se află fabrica Con­fecţii SA, unde 450 de angajaţi produc zil­nic aproape 3.000 de cămăşi, din care 80% iau drumul Angliei, Italiei, Greciei sau Ger­maniei.

O parte din cămăşile cu­sute şi călcate de croitoresele din Tul­cea ajung să fie vândute în Europa sub bran­duri precum Guy Laroche, Pierre Cardin sau Gianfranco Ferre, în timp ce în România se vând sub brandul Bigotti.

Din această fabrică, înfiinţată în 1980 şi care se întinde pe 6.000 mp, o clă­dire emblemă a oraşului pentru in­dus­tria textilă, au ieşit aproape 800.000 de cămăşi anul trecut. În pe­rioada comunistă, de pe poarta acestei fabrici ieşeau aproape 2.000 de angajaţi.

„Lucrez de 37 de ani în această fabrică, iar din ’90 sunt directorul ei general. Este cea mai mare companie cu capital românesc din Tulcea, o em­blemă în timpul comunismului pentru industria textilă. Volumele trimise la export s-au redus semnificativ, costurile noastre au crescut. Costul de manoperă al unei cămăşi este de 4 euro, în timp ce costul de producţie este de 11-12 euro. Cămăşile se vând la preţuri de trei ori mai mari, iar la brandurile de lux ajung şi la 80-90 de euro. Pentru cele mai multe produse primim ţesăturile, noi doar le asam­blăm, punem nasturii, le aranjăm în pungi, asigurăm doar o mică parte din materiale. Lucrăm în lohn, semi-lohn“, a spus Cornel Runca, directorul general al Confecţii Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO