Companii

Confederaţia Europeană a Producătorilor de Haine şi Textile: Un Brexit fără acord ar putea lăsa 130.000 de croitorese şi cusătorese fără loc de muncă, iar România ar fi a treia cea mai afectată ţară

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

11.12.2020, 20:15 246

Piaţa locală, unul dintre cei mai mari producători de textile din Europa şi chiar din lume, ar putea pierde 12.000 de locuri de muncă în domeniu dacă UE nu ajunge la un acord cu Marea Britanie.

Producţia de haine, în­căl­ţăminte şi textile se va nu­măra printre cele mai afectate industrii de un Brexit fără acord dat fiind că peste 100.000 de locuri de muncă din UE şi alte aproape 30.000 de joburi din Marea Britanie ar putea dispărea, potrivit Confede­raţiei Europene a Producătorilor de Haine şi Textile (Euratex).

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, nu a ajuns la niciun acord cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, în negocierile privind relaţiile bilaterale post-Brexit. Totuşi, părţile au anunţat prelun­girea acestora până duminică.
Mai bine de 10% din totalul acestor peste 100.000 de locuri de muncă pierdute din UE ca urmare a unui Brexit fără acord ar fi în România, unul dintre cei mai mari pro­du­cători de îmbrăcăminte şi încălţă­minte din Europa şi nu numai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO