Companii

Conferinţă ZF, 7 iunie 2016: „Cei mai mari jucători din economie“, întâlnirea cu cei care dau tonul în business

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Dana Ciriperu

30.05.2016, 00:02 189

Comisia Naţională de Prognoză vede un PIB de aproape 1.000 de mi­liar­de de lei în 2019 şi o creştere eco­no­mică spre 5% în fiecare din ur­mătorii trei ani.

Rezultatele financiare raportate până acum de companii arată că 2015 se con­turează ca fiind cel mai bun an pen­tru businessul românesc, în condi­ţiile în care cifra de afaceri totală din eco­nomie ar putea ameninţa pentru prima dată pragul de 1.200 de miliarde de lei (270 mld. euro), potrivit esti­mărilor ZF.

Acestea sunt doar două dintre pre­mi­sele de la care se pleacă în dezbatere în cadrul conferinţei „Cei mai mari ju­că­tori din economie“, organizată de ZF pe 7 iunie. Care sunt motoarele de creş­te­re pentru următorii cinci ani şi cum pot fi ele „turate“ la maximum? Ce pot învăţa com­paniile de talie medie de la liderii eco­nomiei româneşti? Cine au fost aliaţii businessului în ultimul an: cum s-au descurcat companiile să meargă mai de­parte într-un mediu încă lipsit de pre­dictibilitate? Acestea sunt doar câte­va dintre temele care vor ţine agen­da de business a unei zile în care managerii celor mai mari companii din România vor sta alături de factorii de decizie din guvern.

Ziarul Financiar organizează la începutul fiecărei veri conferinţa „Cei mai mari jucători din economie“ pentru a surprinde tendinţele din economie pornind de la rezultatele anunţate în ultimul an. Un raport cu sute de cifre, cu creşteri de business, cu mii de locuri de muncă, cu marje operaţionale solide, dar şi cu scăderi sau reduceri de costuri este comentat de cei mai importanţi lideri de business. Tot ei punctează şi tendinţele pentru anul curs, dar şi modul în care va merge economia pe termen scurt.

Economia ar putea să avanseze susţinut, creşterea economică urmând să ajungă de la 4,2% în acest an la 4,7% în 2019 – susţine prognoza de pri­mă­va­ră a Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).  Economiştii sunt însă mai re­zer­vaţi: dacă admit că anul acesta creş­terea va fi de peste 4%, ei opinează că, în­cepând de anul viitor, creşterea - îm­pinsă anul acesta din spate de ma­jo­rarea con­sumului ca urmare a majorării sa­lariilor şi a reducerilor de taxe - se va tempera.

Ce spune businessul? Răspunsul îl veţi afla la conferinţa „Cei mai mari ju­cători din economie“, ediţia 2016, un eve­niment organizat de ZF pe data de 7 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO