Companii

Conferinţa ZF IMM ’22. Roxana Mircea, managing partner, REI Finance Advisors: Antreprenorii au nevoie de dialog şi de o comunicare mai eficientă cu statul în ceea ce priveşte finanţările. Primul pas este informarea

Roxana Mircea, managing partner în cadrul REI Finance Advisors

Roxana Mircea, managing partner în cadrul REI Finance Advisors

Autor: Alexandra Matei

29.04.2022, 17:20 80

♦ Principalele teme care ar putea contribui la construirea ecosistemului de IMM-uri sunt educaţia şi formarea, digitalizarea, finanţările bancare şi nerambursabile şi politicile pe termen lung.

Roxana Mircea, managing partner în cadrul REI Finance Advisors, susţine că în mediul antreprenorial este nevoie de mai multă comunicare din partea statului, de un dialog clar şi de o informare cât mai bună, astfel încât antreprenorii mici şi mijlocii să aibă toate datele atunci când aplică pentru o finanţare.

Însă, în prezent, ei au de-a face, de cele mai multe ori, cu documentaţii stufoase sau cu lipsă de comunicare din partea statului român, lucruri care reprezintă obstacole în drumul lor către finanţare.

„Primul pas este informarea. E nevoie de comunicare şi dialog. Nu e simplu. Şi noi avem dificultăţi în a găsi informaţii utile. Am propus o comunicare mai eficientă pentru că nu ajung suficiente informaţii la companii. Antreprenorii, astăzi, din păcate trebuie să fie atenţi la mai multe surse de informare, să-şi găsească companii de consultanţă specializate pe axa pe care vor să aplice. Am sugerat ministerelor să facă mai multe conferinţe de presă, mese rotunde, să comunice deschis, pentru că de multe ori trimitem întrebări şi nu ni se răspunde“, a spus Roxana Mircea, în cadrul conferinţei ZF IMM ’22.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO