Companii

Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“, Alba Iulia: Cele mai mari 20 de companii din judeţul Alba au ajuns la afaceri de 13 miliarde de lei

Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.10.2018, 00:07 722

Cele mai mari 20 de companii din judeţul Alba au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 13 mi­liarde de lei, ceea ce înseamnă circa 82% din businessul total de la nivelul judeţului, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cea mai mare companie din judeţ este Star Assembly, responsabilă de producţia transmisiilor 9G-Tronic - cutiile de viteze automate cu nouă trepte care echipează autotu­risme Mercedes-Benz. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,3 mld. lei, de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior. Astfel, investiţia de peste 300 mil. euro (peste 1,3 mld. lei) realizată de Daimler la Sebeş se vede în business. Investiţia în uzina inaugurată în 2016 a fost cea mai mare realizată în industria auto românească în ultimii ani. 

Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „România 100 de ani de business“.

Pe 31 octombrie, la Alba Iulia, ZF va organiza a cincea conferinţă din şirul de evenimente organizate cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO