Companii

Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“, Iaşi, 14 noiembrie. Cele mai mari 20 de companii din Iaşi au un sfert din businessul total al judeţului

Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.11.2018, 00:07 716

Cele mai mari 20 de companii din judeţul Iaşi au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 5,3 miliarde de lei, adică aproape un sfert din rulajul total de 24 miliarde de lei raportat de toate companiile din judeţ, arată datele de la Registrul Comerţului.

Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „România 100 de ani de business“. Pe 14 noiembrie, la Iaşi, ZF va organiza a şasea conferinţă din şirul de evenimente cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY. În cadrul conferinţelor, Ziarul Financiar şi clasa de business a României vor dezbate ce este de făcut  pentru ca România de mâine să fie mai bună decât România de azi, ce idei şi soluţii există pentru ca economia şi societatea românească să aibă un viitor prosper.

Judeţul Iaşi, „capitala“ bogată a celei mai sărace regiuni din ţară - Moldova, se află pe locul 14 în România ca nivel al cifrei de afaceri a tuturor companiilor, după Bucureşti şi judeţe precum Ilfov, Timiş, Prahova, Arad sau Dolj. Pe de altă parte, Iaşiul stă mai bine decât toate aceste judeţe la capitolul marjă totală de profit. Anul trecut, companiile din Iaşi au avut în medie o marjă de profit de 10,4%, situându-se pe locul doi la nivel naţional, după Sibiu (11,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO