Companii

Confidex: Managerii români se află la cel mai înalt grad de încredere în economie din ultimii doi ani, chiar dacă 76% consideră că vor fi afectaţi într-o mare măsură de războiul din Ucraina, iar 40% cred că PIB-ul va scădea

Confidex: Managerii români se află la cel mai înalt...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2022, 14:22 224

Managerii români se află la cel mai înalt grad de încredere în economie din ultimii doi ani, chiar dacă 76% consideră că vor fi afectaţi într-o mare măsură de războiul din Ucraina, iar 40% cred că PIB-ul va scădea, arată un studiu Confidex realizat de Impetum Group.

Agricultura şi industria sunt sectoarele unde a scăzut starea de spirit a managerilor.

După un regres, înregistrat în semestrul 2 din 2021, indicele CONFIDEX creşte la cea mai mare valoare măsurată, atingând un maximum de 47.8 puncte. Creşterea este una generală, dar e mai mare în sectorul transporturilor (+9.7 puncte) şi al serviciilor (+7.6) şi mai ponderată în celelalte (de la +5.4, la +5.9) din cauza apariţiei noilor crize şi a impactului războiului din Ucraina.

„Rezultatele CONFIDEX sunt revelatoare în multe feluri. Pe de-o parte vedem că aproape jumătate dintre manageri consideră că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele 3 luni, iar pe de altă parte vedem că încrederea managerilor în economie este la cel mai înalt nivel de la lansarea studiului CONFIDEX. Mesajul pe care îl vedem este acelea că oportunităţile economiei noastre devin tot mai clare chiar şi în acest context. Deşi presiunea noilor crize este una resimţită, mediul de afaceri este mult mai încrezător în viitor decât a fost pe tot parcursul pandemiei. Creşterea investiţiilor, accesul pe anumite pieţe noi dar şi la resurse ce implică costuri uşor mai reduse sunt direcţii pe care managerii români le explorează.” a spus Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO