Companii

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul austriac Alpla preia Wolf Plastics Verpackungen din Austria şi, indirect, Wolf Plastics Ambalaje din România

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Roxana Rosu

25.10.2021, 15:03 123

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul austriac Alpla preia Wolf Plastics Verpackungen din Austria şi, indirect, Wolf Plastics Ambalaje din România.

Grupul ALPLA este specializat în soluţii de ambalare din plastic rigid, precum sisteme de ambalare, sticle, capace, componente produse prin injectare, preforme şi tuburi. Compania produce articole din plastic rigid pentru ambalare, de ex. preforme PET şi sticle / recipiente, precum şi ambalaje de plastic pentru produse alimentare, lapte şi produse lactate, uleiuri şi lubrifianţi şi produse farmaceutice.

În România, Grupul austriac vinde preforme de polietilen tereftalat (PET), containere realizate prin modelare prin suflare extrusivă (EBM), sticle şi canistre mono şi multistrat, buşoane din plastic, picurătoare, capace şi sisteme de dozare, tuburi printate şi produse auxiliare.

Wolf Plastics Ambalaje din judeţul Ilfov, filiala companiei austriece Wolf Plastics Verpackungen, comercializează în principal găleţi. Firma a avut afaceri de 41,4 mil. lei anul trecut, plus 9% şi 73 de salariaţi

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

ALPLA, cu afaceri anuale de 3,7 mld. euro şi 178 de fabrici în 45 de state din toată lumea, investeşte 7,5 mil. euro în construcţia unei fabrici de reciclare în Târgu Mureş.

Compania este prezentă din 2011 pe piaţa din România, an în care a deschis prima fabrică de producţie în Bucureşti. În 2017, ALPLA s-a extins în Timişoara şi a achiziţionat în Braşov compania Star East Pet România. În 2018, a achiziţionat Argo S.A. şi a dezvoltat expertiza în fabricarea de ambalaje pentru sectorul farmaceutic şi agro.

Compania Wolf Plastics a fost fondată în 1973 în Kammernm Austria. Produsele grupului ajung atât în marile reţele de magazine, cât şi la diferite IMM-uri din domenii precum construcţii, industrie chimică şi industrie alimentară. Firma are un portofoliu de 400 de articole - găleţi, canistre şi sticle - realizate în fabricile din Kammern (Austria), Fertoszentmiklos (Ungaria) şi lângă Bucureşti (România).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO