Companii

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care NewOpCo Hungary, o filială a Grupului Waterland, prezent şi în România, preia unele active aparţinând Grupului Cargill din Ungaria

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Roxana Rosu

22.12.2022, 15:40 125

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care NewOpCo Hungary, o filială a Grupului Waterland, preia unele active aparţinând Grupului Cargill din Ungaria.

Activele vizate includ o unitate de producţie de hrană pentru animale de companie situată din Ungaria, echipamente aferente, stocuri şi contracte comerciale relevante.

Waterland este un grup investiţional cu capital privat, care controlează companii prezente în diverse sectoare la nivel global.

Acesta este activ în domeniul producţiei şi comercializării de hrană pentru animale de companie prin filialele United Petfood Group B.V., inclusiv United Petfood Romania, care deţine în România o unitate de producţie de hrană pentru animale de companie.

Cargill este o companie din Ungaria, activă pe piaţa de producţie şi distribuţie a hranei pentru animale, a comercializării cerealelor şi a seminţelor oleaginoase şi a vânzării de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori şi texturizanţi pentru industria alimentară.

În urma analizei acestei tranzacţii, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO