Companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania germană Stada Arzneimittel preia producătorul ceh de suplimente alimentare Walmark, ambele companii fiind prezente şi în România

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care...

Autor: Roxana Rosu

03.12.2019, 12:13 133

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania germană Stada Arzneimittel preia producătorul ceh de suplimente alimentare Walmark, deţinut anterior de  fondul de investiţii Mid Europa Partners.

Stada Arzneimittel este o activă pe piaţa fabricării de produse farmaceutice şi vinde produse în aproximativ 120 de tari, inclusiv în România, unde este prezentă prin Stada M&D SRL şi Stada Hemofarm SRL.

Walmark produce suplimente alimentare, principalele pieţe de desfacere fiind Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, România, Lituania, Letonia şi Estonia. În România, compania cehă îşi desfăşoară activitatea prin intermmediul filialei Walmark România SRL. Subsidiara din România a încheiat anul 2018 cu afaceri de 85,3 mi­lioa­ne de lei, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO