Companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care fondul de investiţii Abris preia firma Dentotal Protect, fondată de familia Dogariu

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care...

Autor: Roxana Rosu

05.08.2019, 13:59 276

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Abris CEE Mid-Market Fund III LP preia compania Dentotal Protect SRL, prin intermediul DAKR Holdings Limited.

Abris CEE Mid-Market Fund III LP este un fond de investiţii care face parte din Grupul Abris, prezent pe piaţa din România prin diferite companii care desfăşoară activităţi în gestionarea deşeurilor, sectorul produselor igienico-sanitare etc.

DAKR Holdings Limited este o companie de tip holding care face parte din Grupul Abris.

Dentotal Protect SRL, afacere fondată de familia Dogariu, este unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei româneşti de distribuţie a consumabilelor, instrumentelor şi echipamentelor stomatologice. Firma a avut afaceri de 17 mil. euro anul trecut, plus 16%. Antreprenorii mai deţin şi hotelul Mercure din zona Piaţa Amzei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie.

Fondul de private equity Abris Capital  a făcut în această vară două achiziţii pe plan local, este vorba de Dentotal Protect, unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei de echipamente stoma­tologice, şi de pachetul majoritar de acţiuni al grupului de companii IT Global Technical Group, activ pe piaţa din România în dezvoltare de software şi furnizare de soluţii tehnologice pentru eficientizarea clădirilor şi a infrastructurilor de securitate.

Fondul mai are în portofoliu producătorul de hârtie Pehart Tec şi grupul Green Group activ în sectorul deşeurilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO