Companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA preia furnizarea de combustibil de aviaţie pe aeroportul din Iaşi

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care...

Autor: Roxana Rosu

28.11.2017, 10:57 275

Consilul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA preia contractele de furnizare de combustibil de aviaţie încheiate de Eurospeed SRL cu anumite companii aeriene şi alte categorii de beneficiari, ce operează zboruri pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, Autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia pentru a stabili compatibilitatea  cu un mediu concurenţial normal.

Eurospeed SRL furnizează combustibil de aviaţie şi prestează serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene şi a altor categorii de beneficiari, ce operează zboruri pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

OMV Petrom SA este o companie petrolieră care desfăşoară, în principal, activităţi de explorare şi producţie de hidrocarburi, vânzare de gaze naturale, rafinare ţiţei, vânzare de produse petroliere, precum şi producere şi vânzare de electricitate. Compania îşi desfăşoară activitatea fie direct, fie prin intermediul entităţilor sale afiliate, în România, în Kazahstan (doar explorare şi producţie hidrocarburi) şi în Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova (doar vânzare de produse petroliere). 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO