Companii

Consiliul Concurenţei autorizează tranzacţia prin care Marcos Provit, parte a grupului Evofarm, preia farmaciile Polisano Pharma din Sibiu

Consiliul Concurenţei autorizează tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

07.11.2022, 13:36 251

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care farmaciile Polisano Pharma SRL, deţinute de Daniela Ioana Vonica şi Valentina Bîrsan, au fost preluate în august de Marcos Provit, parte a grupului Evofarm, care activează în retailul şi distribuţia de medicamente.

“Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Farmaciile Polisano au încheiat anul 2021 cu afaceri de 44,6 mil. lei, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

Reţeaua Marcos Provit a încheiat anul 2021 cu afaceri de 161 mil. lei, în creştere cu 20%, şi profit de aproape 3 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministe­rului de Finanţe. Compania este controlată de Andrei Isac şi Gabriel Neagu, arată datele de pe platforma confidas.ro. 

Anul acesta, in iunie, Marcos Provit a mai încheiat o tranzacţie, aprobată de Concurenţă, după ce a preluat farmacia Gifarm din Tecuci, cu afaceri de peste 20 mil. lei.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO