Companii

Consiliul Concurenţei dă undă verde tranzacţiei prin care Mirova preia o parte din acţiunile companiei Axione

Consiliul Concurenţei dă undă verde tranzacţiei prin...

Autor: Departamentul Economic

29.01.2019, 12:37 77

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Mirova preia de la Bouygues Energies & Services o parte din acţiunile companiei Axione.

Bouygues Energies & Services, parte a Grupului Bouygues, îşi desfăşoară activitatea în domenii precum energie, reţele digitale, inginerie mecanică, infrastructură. În România, Grupul Bouygues este activ în domeniul construcţiilor de drumuri şi clădiri.

Activitatea Mirova, parte a Grupului BPCE, se concentrează în special asupra gestionării de investiţii, oferind soluţii variate în domeniul energiei regenerabile şi infrastructurii de bază, acţiuni sustenabile şi obligaţiuni sustenabile.

Axione este activă, în principal, în următoarele sectoare: instalarea şi operarea reţelelor electrice şi a celor de fibră optică, proiectarea şi instalarea de reţele radio (telefonie mobilă) şi mentenanţa reţelelor de fibră optică.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO