Companii

Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul pentru preluarea Regina Maria de către Mid Europa Partners

Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul pentru preluarea...

Autor: Marius Oncu

19.11.2015, 15:03 414

"Se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin dobândirea de către Mep Capital Investments a controlului unic direct asupra Centrului Medical Unirea şi indirect asupra Euroclinic Hospital, Avamedica, Centrul de Investigaţii Medicale, Regina Maria - Banca Centrală de Celule Stem şi Regina Maria Agent de Asigurare (societăţi care împreună formează grupul Regina Maria, n.r.) constatându-se că, deşi operaţiunea notificată intră sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", se arată în decizia publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei.

MEP Capital Investments face parte din grupul de fonduri de investiţii Mid Europa Partners.

Centrului Medical Unirea (CMU) este deţinut de societatea Eurohealth, în proporţie de 79,96%, şi familia Enayatim, cu o cotă de 20,04%. Eurohealth este o societate cu răspundere limitată, fiind înregistrată în Luxemburg. Aceasta este deţinută şi controlată indirect de mai multe fonduri de investiţii americane ce fac parte din grupul investiţional Advent, din SUA.

CMU deţine 99,98% din capitalul social al Euroclinic Hospital (restul de 0,02% fiind deţinut de 10 acţionari persoane fizice) şi 100% din capitalul social al Avamedica. Totodată, CMU deţine 99,98% din capitalul social al societăţii Centrul de Investigaţii Medicale (restul de 0,02% fiind deţinut de un asociat minoritar, care deţine în numele CMU), 99,99% din capitalul social al societăţii Regina Maria -Banca Centrală de Celule Stem (restul de 0,01% fiind deţinut de un asociat minoritar, care deţine în numele CMU) şi 99,5% din societatea Regina Maria Agent de Asigurare (restul de 0,5% fiind deţinut un asociat minoritar, care deţine în numele CMU). CMU şi societăţile pe care acesta le controlează formează Grupul Regina Maria.

Mid Europa Partners, axată pe investiţii în Europa Centrală şi de Est şi Turcia, a anunţat la începutul lunii august preluarea operatorului de servicii medicale private Regina Maria, finalizarea tranzacţiei fiind aşteptată pentru ultimul trimestru al anului 2015. Tranzacţia a vizat preluarea integrală a companiei.

Surse apropiate tranzacţiei au declarat la momentul respectiv pentru MEDIAFAX că tranzacţia prin care a fost preluată compania s-a ridicat la 165 de milioane de euro.

Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria are peste 3000 de angajaţi şi colaboratori în 24 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară, prin care deserveşte peste 1,2 milioane de pacienţi retail. Totodată, furnizorul de servicii medicale are un portofoliu de aproximativ 300.000 de abonamente corporate.

Reţeaua de sănătate Regina Maria este formată din 24 de locaţii proprii, 4 spitale, 2 maternităţi, 6 campusuri medicale, 6 centre de imagistică, 13 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem şi peste 180 de policlinici partenere în ţară.

Compania a deschis cel mai recent un campus medical în Iaşi, ajungând astfel la 24 de locaţii proprii în ţară. Campusul din Iaşi, amplasat lângă Palas Mall, cuprinde o policlinică cu peste 25 de specialităţi, un laborator propriu de analize medicale, precum şi un centru de imagistică dotat cu un aparat RMN de ultimă generaţie, unic în oraş. Investiţia totală în deschiderea noului campus medical se ridică la 1,8 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO