Companii

Constantin: Soluţiile UE pentru susţinerea ţărilor afectate de emargoul rusesc nu sunt satisfăcătoare pentru România

Constantin: Soluţiile UE pentru susţinerea ţărilor...

Autor: Liviu Iancu

26.09.2014, 11:47 161

"Se pregătesc produse la preţuri mult mai mici să vină către pieţe mari. Iar România este o piaţă mare. Cred că soluţiile care s-au găsit de această dată la nivel european nu sunt satisfăcătoare nici pentru piaţa noastră, nici pentru alte pieţe", a spus ministrul.

El a afirmat că România nu exporta masiv în Rusia, deci nu a fost afectată direct.

"Dar indirect, prin faptul că astfel de produse ar putea să vină pe piaţa românească la preţuri de dumping, am putea fi afectaţi major", a mai spus Constantin.

Acesta a adăugat că măsura de 125 de milioane de euro propusă de Comisia Europeană pentru sprijinirea sectorului de legume-fructe a ajutat mai mult Polonia.

"Vrem să ajutăm Polonia, dar ce facem cu celelalte state. Din câte am înţeles, 85% din sume au mers către producătorii din Polonia. Noi vom face tot posibilul ca într-o formă sau alta, produsele care sunt în exces pe alte pieţe, să nu ajungă la preţuri foarte mici în România. Soluţii europene, dar şi soluţii naţionale pe care le vom căuta în perioada următoare pentru a proteja producătorii", a mai spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO